Novacuras historia

Det är år 2005, någonstans i Göteborg, Sverige…

Grundarna av Novacura delar en ambition: att leverera verkliga fördelar till företag genom att kombinera effektiva affärsprocesser med effektiva IT-lösningar.

”Varför måste våra kunder anpassa sig till ett statiskt system istället för att få åtkomst till en effektiv lösning som har skräddarsytts för att passa deras verksamhet?”

Då förstod vi att det fanns stora möjligheter med att tillhandahålla en bra lösning för en specifik verksamhet med flera verktyg, istället för att leverera ETT system och EN lösning. Det fanns också ett stort behov inom marknaden för leverantörer som fokuserar på verksamheten och dess krav och använder detta som startpunkt istället för själva verktyget.

Detta ledde till att Novacura grundades i februari 2005. I början av 2006 anställde vi vår första systemutvecklare. Idag har företaget nästan 100 fast anställda på 11 platser i sex länder och ett antal hängivna konsulter i ett internationellt nätverk som får regelbundet uppdrag från hela världen.

Företaget växer organiskt år efter år.

Som företag vill vi gärna växa organiskt och vi anställer fler när våra beställningar ökar i både antal och storlek. Sedan början har företagets huvudkontor funnits i Billdal/Nya Hovås, cirka 20 km söder om centrala Göteborg.

Läs mer på vår karriärsida